Kleien stimuleert de fijne motoriek, het traint bijvoorbeeld spieren die nodig zijn om te leren schrijven. Daarbij is het voelen van de klei voor de jongste kinderen al goed, ze leren door klei ook goed te voelen: is het hard, zacht, warm, koud, glad, ruw, etc. Door kleien wordt de fantasie geprikkeld.

Kindercursus handvormen (vanaf  5 jaar)

Ben je 5 jaar of ouder en hou je ervan creatief bezig te zijn? Wil je graag iets maken wat je ook echt kunt gebruiken, zoals een beker of schaaltje? Of juist een mooi werkstuk voor op je kamer, zoals een dier of een doosje? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Ik leer je de basistechnieken om met klei te werken. Ik leer je verschillende handvorm technieken en hoe je delen aan elkaar kunt maken. Na de eerste stook van je werk, ga je het werk glazuren en volgt nog een laatste stook in de oven.

Om het eerst uit te proberen of je creatief bezig zijn met klei wel leuk vindt, bied ik een korte cursus aan van 3 dagdelen. Alleen of samen met een of twee vrienden/vriendinnen ben je welkom in mijn atelier.

Kosten:  €  85,00 p.p.

Cursus:  3 dagdelen van 1,5 uur .

 

 

 

Kindercursus draaien (vanaf 7 jaar)

Ben je 7 jaar of ouder en zou je graag een keer willen draaien op een pottenbakkersdraaischijf dan is dit je kans. In een korte cursus van 2x kan je eerst ervaren of je het leuk vindt. Alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje gaan jullie om en om iets maken op de draaischijf. Je leert de basistechnieken en je kunt uiteindelijk een kommetje of beker maken. De tweede les ga je het werk afdraaien en decoreren met gekleurde kleislib. Daarna zal ik het werk stoken en glazuren.

Heb je de smaak te pakken en wil je graag nog meer maken, dan kan je opgeven voor een vervolg cursus. Kijk hiervoor bij de andere cursussen voor beginners.

Kosten:  €  80,00

Cursus:  2 dagdelen van 2 uur.